
הסיפור של סמיר
הכל התחיל ביפו בשנת 1928. לאבו פוזי, אבא
של סמיר, הייתה מסעדה ברחוב בוסטרוס ליד השעון. עד שנת 1936 המסעדה שגשגה והמשפחה צמחה והתרחבה. בעקבות המאורעות של אותה שנה נאלץ אבו פוזי לסגור את המסעדה והתחיל לעבוד כטבח שכיר בצבא הבריטי עד 1942
ב-1942 נולד סמיר ולאחר שלושה חודשים עזבו אבו פוזי, אשתו סיסיל וששת ילדיהם את יפו ועברו לרמלה
- Ramla - Center District - Israel
אירועים קרובים

ערב טברנה יווניתTime is TBDרמלה
הרצאות ובירהTime is TBDרמלה
ערב טעימות ייןTime is TBDרמלה
ערב קרניבורים- ממשיכים בחגיגהTime is TBDרמלה | העיר העתיקה
ליאור דובדבני - מרתון סטנדאפThu, Aug 28רמלה
ליעוז כהן - מרתון סטנדאפThu, Aug 21רמלה
נדב הנדלר ומאי סייגThu, Aug 14רמלה
דני קמושביץ -מרתון סטנד אפThu, Aug 07רמלה


נופר סוסיה-מרתון סטנדאפThu, Jul 31מרתון סטנדאפ קומדי בר
עידן בן דוד - מרתון סטנד-אפThu, Jul 24רמלה
קארין פז - מרתון סטנדאפThu, Jul 17מרתון סטנדאפ קומדי בר
עמית חשאי-מרתון סטנדאפThu, Jul 10רמלה
אוהד מימרן - מרתון סטנדאפThu, Jul 03רמלה
דני קמושביץ -מרתון סטנד אפThu, Jun 26רמלה




משנת
1948
ב-1942 נולד סמיר ולאחר שלושה חודשים עזבו אבו פוזי, אשתו סיסיל וששת ילדיהם את יפו ועברו לרמלה
בתחילה פתח אבו פוזי את המסעדה ברחוב הראשי (רחוב יפו-ירושלים). עם כיבוש העיר והקמת מדינת ישראל חשבה משפחה כי עליה לעזוב את רמלה ולעבור לגור בירדן. לשמחתנו... החליט אבו פוזי להישאר ברמלה ומאז נמשכת המסורת של המסעדה
סמיר החל לעבוד במסעדה בגיל 12. בבית הספר הוא לא מצא עניין. אחיו ניסו לשכנעו להמשיך ללמוד אך הוא טען "שחייו הנם במסעדה". במשך 65 שנים אכן חייו של סמיר היו המסעדה. אורחים מכל העולם, קבוצות ומכרים הפכו את הביקור במסעדה ליחודי ומרתק. מטבח תרבות והיסטוריה מתנקזים למקום אחד ייחודי במבנה קשתות בן 700 שנה ( במקביל לשוק רמלה). את המבנה עיצב בנו של סמיר האומן 'ניהאד דביט' ועבודותיו מעטרות את המקום

בנו הצעיר של סמיר, ג'ליל, כן ביקר בבית הספר, אבל גם הוא נדבק ב'חיידק' המסעדה. כיום ג'ליל מנהל את המסעדה ואת הפרוייקטים הקולנרים שהתווספו עם השנים. במסעדה עובדים ויוצרים סועאד אשתו של סמיר. הילדים וגם הנכדים (הדור הרביעי) החלו את דרכם במסעדה
בשנת 2015 נפטר סמיר. מורשתו ממלאת את 'סמיר' והיחודיות שלו כאדם מיוחד נמצאת תמיד במסעדה
כחלק מאירועי התרבות במקום, החלו הופעות חיות בימי חמישי. ההופעות אקוסטיות וכבר קיבלו את
ההכרה משלל האומנים שהופיעו בשנים האחרונות
בשנת 2015 התפתחה המסעדה עם שיתוף פעולה למסעדה צמחונית טבעונית בברלין. דווקא בברלין, הבירה הצעירה של גרמניה, נפתחה "כנען", כמסעדה צמחונית טבעונית. המסעדה זוכה לשבחים וקצרה מקומות ראשונים במהלך 2016 בכמה מגזינים ובלוגים גדולים באירופה. לאחרונה החלו גם מגעים ליזמות בצפון אמריקה
ב'סמיר ברמלה' יוצרים אירועים במקום ובמקומות ייחודים שונים. יזמות קולנרית יוצרת עבור המטבח שלנו אתגרים ושיתופי פעולה בתחום האוכל, התרבות וההיסטוריה
'סמיר', דורות של יצירה ואהבה לאוכל הבאים לידי ביטוי בכל החושים ובכל העולם
samir1948
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
|---|







